Nieuws

<
>

Nieuws

Het laatste nieuws over interculturele communicatie en alles wat KIT Intercultural Professionals doet. Volg ons op social media zodat je altijd op de hoogte bent.

NEDERLANDSE STUDENTEN IN BELGIE ZIJN SLECHT VOORBEREID OP CULTUURVERSCHILLEN

In het weekend gaan de Vlaamse studenten met rolkoffer massaal naar hun ouders, de stad loopt leeg. Dat is anders dan in Nederland, en daar moeten de Nederlandse studenten die in Vlaanderen studeren aan wennen. Ze beseffen het niet, maar pas in België aangekomen ervaren ze de culturele verschillen. Hoe kan dat? En vooral: hoe bereid je je daarop voor?

Lees meer

CULTURELE MISVERSTANDEN: DE VERGADERING

In het buitenland heeft een vergadering een heel andere functie dan in Nederland. Wat precies het verschil is lees je hier.

Lees meer

CULTURELE MISVERSTANDEN: DE LUNCH

Er zijn al heel wat internationale deals misgelopen op een broodje kaas en een glas melk... Waar je rekening mee moet houden met de lunch in het buitenland lees je hier.

Lees meer

WAAROM EEN TRAINING CULTUURSENSITIEVE GEZONDHEIDSZORG?

 70% van de internationals die in Nederland wonen hebben weinig vertrouwen in de dokter. Dat blijkt uit een onderzoek van Healthcare for internationals. Dat terwijl ieder jaar 3,8 miljoen mensen met een andere culturele achtergrond gebruik maken van zorgvoorzieningen in Nederland.

Lees meer